måndag 7 oktober 2013

Nutellamacarons

Min kära sambo Christopher blev för ett tag sedan bjuden på nutellamacarons på jobbet. Han tyckte det var gott och vi sa att vi skulle baka det själva någon gång. Det gick ganska lång tid med tillslut blev det av, och det blev riktigt gott tycker jag. Det mesta blir ju i och för sig gott med choklad och nutella!

Detta var första gången jag bakade macarons..

..och detta var andra gången.
Jag följde detta receptet när jag bakade!

Macaronsen
1,75 dl mandelmjöl
2,5 dl florsocker
2 st ekologiska äggvitor
2 msk kakaopulver
0,5 dl strösocker

Fyllning
Nutella

Dela upp äggvitorna i en bunke. Sila ner mandelmjöl, florsocker och kakao i en annan bunke och blanda runt med en sked.

Vispa äggvitorna med elvisp, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rör sig. Blanda sedan ner strösockret, lite i taget. Rör på lägsta hastighet så att det blir en blank marängsmet.

Häll sedan de torra ingredienserna i äggviteblandningen. En tredjedel i tag och rör om försiktigt med en slickepott. Blanda inte för mycket, smeten ska fortfarande vara fluffig och trög i konsistensen.

Ta fram två plåtar och lägg på bakplåtspapper. Häll smeten i en spritspåse och klicka sedan utan ca 48 stycken, ungefär lika stora som en femkrona. Knacka sedan plåten mot handflatan eller underlaget så att eventuella luftbubblor och ojämnheter slätas ut.

Låt sedan macaronsen vila i 1 timme. Detta är viktigt för att de inte ska spricka och få en slät yta. Macaronsen stelnar lite och får som ett skal på sig som gör att de håller sig fina sedan i ugnen.

Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Låt plåtarna svalna innan du lossar dem. De ska lossna i princip av sig själva.

Bred sedan nutella på hälften av pluttarna och para ihop dem. Klart!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar